از زمانی که زندگی انسانها شکل گرفت، بشر متوجه نیاز خود به پرداخت شد. از قدیم، روشهای گوناگونی برای پرداخت وجود داشته است؛ از مبادله کالا با کالا که ابتداییترین روش است تا کارت به کارت و حتی فناوریهای نوینی مانند تشخیص چهره به جای کارت بانکی.
بیشک با گسترش فناوری هرروز روشهای نوینی برای انجام ساده و آسان پرداختها ابداع و عملی میشود.
در این میان شاید روش پرداخت با فناوری تشخیص چهره کمتر به گوشمان خورده باشد. محققان و دانشمندان سالهاست که بر روی فناوری تشخیص چهره کار میکنند و این فناوری مانند تلفنهای همراهی که قفل آنها با شناسایی و تأیید چهره صاحب آن باز میشود، در هنگام پرداخت نیز برای تشخیص، شناسایی و تأیید از چهره افراد استفاده میشود.
در حال حاضر این روش در بعضی مکانها قابلاستفاده هست بعضی فروشگاههای اینترنتی یا حتی بعضی از بانکها و مراکز خرید حضوری در سراسر دنیا از این روش استفاده میکنند.
این ممکن است قابلباور به نظر نرسد اما پرداخت از طریق تشخیص چهره به جای کارت بانکی در بعضی از کشورها مانند چین در حال استفاده است.
در اینجا بخوانید| ۱۰ فینتک برتر خاورمیانه که در سال ۲۰۲۳ رونمایی خواهند شد |
نکات منفی و مثبت پرداخت با فناوری تشخیص چهره
سه مزیت اصلی این روش پرداخت، سریع بودن، آسان بودن و ایمن بودن میباشد که تمام نکات مهم درزمینهٔ پرداخت را در برمیگیرد .
با توجه به امکان آلوده شدن و انتقال میکروب و عوامل بیماریزا بعضی شرکتها در تلاشاند این فناوری را آنچنان ارتقا دهند تا از روی ماسک نیز قادر به شناسایی چهرهها باشد. استفاده از این فناوری میتواند مانعی برای کپی کردن اطلاعات کارتهای بانکی بهمنظور جلوگیری از سوءاستفاده و بالا بردن امنیت باشد .
نگرانی نسبت به سوءاستفاده از اطلاعات از گذشته تا به امروز وجود داشته است. در خصوص این نواوری در پرداخت، نگرانیهای زیادی در خصوص امنیت آن وجود دارد خیلی از افراد نگران این موضوع هستند که با جعل ویدیو یا تصویر از حسابهایشان سوءاستفاده شود.اما سازندگان آن همچنان تأکیددارند که این روش بسیار ایمن است و در حال حاضر هم در بعضی از تلفنهای همراه از این مدل قفل برای ورود به تلفن استفاده میشود.
باوجود مزایای بالای این سیستم اما چالشها و مشکلات زیادی را پیش روی بانکها و دولتها قرار میدهد. بهعنوانمثال هزینههای نگهداری بالا از دستگاههای مجهز به این فناوری و جلب اعتماد مشتریان ازجمله مهمترین چالشهای استفاده از این روش است.
منبع: مانیار
نوشتن دیدگاه