ازآنجاکه فین تک خاورمیانه، بهویژه طی چند سال اخیر رونق فراوانی گرفته ، در این مقاله ۱۰ فینتک برتر خاورمیانه برای تماشا در سال ۲۰۲۳ را دنبال میکنیم که از بانکهای تمامدیجیتال گرفته تا انواع شرکتهای فین تکی را شامل میشود.
فینتک در خاورمیانه چند سالی است که با استقبال مشتاقانهای همگان حتی دولتها روبهرو شده؛ بنابراین این موضوع امری بدیهی است که با توجه به نفوذ عالی تلفن همراه در منطقه و تقاضاهای مشتاقانه برای نوآوری تکنولوژیکی، پذیرش فینتک هرروز در حال افزایش باشد. با رشد سریع بانکهای دیجیتال و فینتکهای نوظهور و پویا که ساختارشکنی در بازار، کار اصلیشان است، ۱۰ مورد از برترین فینتکهای خاورمیانه در سال آینده را پیشبینی میکنیم.
نکته: در لیست زیر هیچ ترتیب خاصی رعایت نشده؛ چراکه همه این فینتکها، شرکتهای برجستهای هستند که خدمات نوآورانه و ساختارشکنی را در بازارهای مربوط به خود ارائه میکنند.
۱۰. مایفاتوره (MyFatoorah)
مقر اصلی پلتفرم پرداخت دیجیتال مایفاتوره، در کویت است. اما این پلتفرم در مصر، عربستان سعودی، بحرین، عمان، قطر و اردن نیز حضور فعال دارد. مایفاتوره یکی از نخستین شرکتهایی است که در قالب فینتک وارد بازار خاورمیانه شده و میتوان آن را یکی از پیشگامان فینتکی منطقه نامید.
مایفاتوره، که در سال ۲۰۱۴ میلادی تأسیس شده، با ارائه فاکتور و مدیریت پرداختها، یکی از پلتفرمهای تسهیل فرایندهای پرداخت است.
۹. بیتاوسیس (BitOasis)
بیتاوسیس که در سال ۲۰۱۵ میلادی شروع به کارکرده و مقر اصلی آن در امارات متحده عربی است، بزرگترین و بهترین پلتفرم رمز ارز در خاورمیانه و شمال آفریقا (MENA) بهحساب میآید.
این پلتفرم که معاملهگران و سرمایهگذاران را قادر میسازد بهطور امن، بیش از ۶۱ نوع رمز ارز را خریدوفروش کنند، در ۱۴ کشور خاورمیانه و شمال آفریقا نمایندگی فعال راهاندازی کرده تا بتواند حجم انبوهی از سرمایهگذاران کریپتو در منطقه را پشتیبانی کند..
۸. بیهایو (Beehive)
بیهایو، بهعنوان یکی از پلتفرمهای مطرح وامدهی فردبهفرد (Peer to Peer Lending) در منطقه، در سال ۲۰۱۴ راهاندازی شده و در امارات متحده عربی مستقر است. شرکتی که تحت نظارت مستقیم اداره خدمات مالی دوبی (Dubai Financial Services Authority) قرار دارد و یکی از پیشگامان ارائه راهکارهای مالی دیجیتال به کسبوکارهای کوچک و متوسط (SME) است.
در اینجا بخوانید| قابلیت های جدید در Apple Pay |
۷. میم (Meem)
میم، در حقیقت بازوی بانکداری خرد بانک بینالمللی خلیج (Gulf International Bank) است که مقر اصلی آن در بحرین استقراریافته و خدمات بانکی و مالی «مطابق با شریعت» خود را از طریق یک اپلیکیشن تلفن همراه پیشرفته ارائه میدهد.
این بانک که ابتدا در سال ۲۰۱۴ میلادی در عربستان سعودی راهاندازی شده بود، فعالیت خود در بحرین را از مارس ۲۰۱۸ میلادی آغاز کرده و درواقع، ترکیبی از بانکداری دیجیتال و سنتی است.
۶. مدفوعاتکام (MadfooatCom)
مدفوعاتکام، یک فینتک اردنی است که مدیریت ارائه صورتحساب و پرداختها را تسهیل میکند.
این پلتفرم خدمات خود را بهصورت زمان واقعی (real-time) ارائه میکند، بنابراین مشتریان را قادر میسازد تا هر زمان که بخواهند، پرداختها و صورتحسابهای خود را نظارت و پیگیری کنند. این فینتکی که با بانک مرکزی اردن مشارکت دارد .
۵. مشرقنئو (Mashreq Neo)
همانطور که از نام آن نیز پیداست، مشرقنئو یک پلتفرم بانکداری تمام دیجیتال است که به بانک باسابقه و قابلاعتماد مشرق وابسته است.
این بانک که در سال ۲۰۱۷ در دوبی راهاندازی شده، بدون شعبه فیزیکی یا بهاصطلاح مبتنی بر خشت و آجر است و از طریق برنامه فوق پیشرفته خود با مشتریان ارتباط برقرار میکند. هدف پلتفرم مشرقنئو، نسل جوانتر از مشتریان فناوری و خدمات بانکداری است. شرکت مادر، مشرقنئو را بهعنوان «نخستین بانک دیجیتال در منطقه شورای همکاری خلیجفارس» توصیف میکند.
۴. امانتی هالان (MNT Halan)
اگرچه اغلب شرکتهای موفق و درخشان فینتکی، شرکتهایی هستند که منحصراً در حوزه فناوریهای مالی و بانکی فعالیت میکنند و موفقیت خود در عرصه فینتک را مرهون خدمات مالی و بانکیشان هستند، اما امانتی هالان، یک شرکت حملونقل و همپیمایی یا به اشتراکگذاری خودرو (ride-sharing) مستقر در قاهره است که به یکی از موفقترین فعالان صنعت فینتک مصر تبدیل شده است.
اگرچه تاریخ تأسیس شرکت، سال ۲۰۱۸ میلادی معرفیشده، اما عملاً ریشههای تاریخی راهاندازی آن به سال ۲۰۱۰ برمیگردد.
۳. پپر (Pepper)
پپر، نخستین بانک تمامدیجیتال رژیم اسرائیل است که در سال ۲۰۱۷ میلادی توسط بانک لیومی (Bank Leumi) راهاندازی شده و مقر اصلی آن، در تلآویو است. یک بانک کاملاً مبتنی بر تلفن همراه، که تجربه بانکی منحصربهفرد با کارمزد حساب صفر را برای کاربرانش به ارمغان میآورد.
اپلیکیشن بانک با بهرهگیری از قدرت هوش مصنوعی، خدمات خود را ارائه میدهد.
۲. پیتبز (PayTabs)
پیتبز که در سال ۲۰۱۴ راهاندازی شده، یک شرکت فینتکی مستقر در امارات متحده عربی است که راهکارهای پرداخت ارائه میدهد. این فینتک، با دارا بودن دفاتری در امارات متحده عربی، عربستان سعودی و مصر، بیش از چهار میلیارد دلار تراکنش را در سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ پردازش کرده است.
راهکارهای پرداخت نسل آتی، پرداختهای دیجیتال و تجارت اجتماعی ازجمله خدماتی است که توسط پلتفرم این شرکت قابل دسترسی است.
۱. امان (AMAN)
و اما امان، که در سال ۲۰۱۷ میلادی تأسیسشده، یک استارتاپ مصری است که در سراسر منطقه فعالیت میکند و طیف گستردهای از خدمات مالی ازجمله بانکداری، راهکارهای پرداخت برای خردهفروشان و طرحهای شمول مالی را ارائه میدهد.
منبع: راه پرداخت
نوشتن دیدگاه